11. Evropski festival za učitelje STEM

Science on Stage EuropeDanašnji otroci in mladi se bodo v prihodnosti srečevali z velikimi izzivi na področjih digitalizacije, globalizacije in podnebnih sprememb. Ena od nalog učiteljev STEM (znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika) je, da jih pripravite na te izzive. Na 11. evropskem festivalu Science on Stage 2019, ki ga bo v sodelovanju s Science on Stage Europe gostila Science on Stage Portugal, bodo sodelujoči učitelji spregovorili in se izobraževali o najustreznejših orodjih za spopadanje s tem izzivom prihodnosti. Z veseljem delimo z vami novico o prihajajočem dogodku!

Tridnevni izobraževalni festival bo potekal od 31. oktobra do 3. novembra 2019 v portugalskem mestu Cascais. V skladu z geslom “Spretnosti za prihodnost” se bo 450 učiteljev iz več kot 30 držav, tudi iz Slovenije, združilo in predstavilo ter izmenjalo svoje inovativne učne koncepte na sejmu, v delavnicah in kratkih predavanjih. Učitelji bodo za učitelje predstavili različne praktične učne ideje, kot so npr. matematične kartice, okolju prijazne baterije in simulator hišnih ljubljencev.

STEMSlovenija bo sodelovala na festivalu Science on Stage 2019 s štirimi učitelji iz dveh osnovnih in dveh srednjih šol; to so: Renata Flander z OŠ Davorina Jenka, Daša Sojer z OŠ Domžale, Alenka Perko Bašelj z Gimnazije Moste in Branko Koprivnikar s skupino zaslužnih dijakov z Gimnazije Litija. Udeleženci so se za nacionalno delegacijo kvalificirali s predhodnim selekcijskim postopkom v Ljubljani na 24. slovenskem festivalu znanosti lani (26. september 2019). Z izjemnimi idejami in projekti, kot so, Tanin – strojilo, črnilo ali zdravilo; Milni mehurčki in les; Večerja za dva; Videl, premislil, odklenil – GimLit Fortress, so omenjeni učitelji prepričali mednarodno žirijo na slovenskem festivalu znanosti z mednarodno udeležbo in premagali 12 drugih tekmovalcev.

Festivala Science on Stage 2019 se bosta udeležili tudi izbrana članica za mednarodno komisijo ocenjevanja predstavljenih projektov, dr. Vesna Ferk Savec, redna profesorica Pedagoške fakultete, Univerze v Ljubljani in nacionalna koordinatorica Znanost na odru Slovenija, mag. Nika Cebin.

Več o festivalu si preberite tukaj.

© 2022 Založba Rokus Klett, d. o. o. Vse pravice pridržane.
Skip to content