Iščemo učitelje matematike, ki jih ni strah stopiti iz konvencionalnih okvirjev poučevanja in to radi počnejo po svoje. Takšne, ki poučevanje matematike prestavljajo v povsem drugo dimenzijo in iz njega naredijo dramsko predstavo, interaktivno dogodivščino ali multimedijsko izkušnjo. In takšne, ki poučevanje morda kdaj prepustijo učencem. Ali pa takšne, ki sploh ne poučujejo v učilnici! Iščemo torej vse tiste, ki si z nami delijo strast do matematike in se poučevanja tega »predmeta življenja« (kajti matematika JE življenje) lotevajo na drugačen način, po drugačnem konceptu in s samosvojimi pristopi za doseganje učnih ciljev.

Če ste se prepoznali v zgornjem opisu, vas vabimo, da se prijavite na matematični natečaj MatX: Delimo dobre prakse, ki ga organiziramo pri Založbi Rokus Klett. Namen natečaja je širjenje dobrih praks pri poučevanju matematike in s tem spodbujanje različnih pristopov h kakovostnemu poučevanju tega predmeta.

Vsak izmed finalistov prejme tudi:

  • enoletni brezplačen učiteljski dostop do naših e-gradiv za razrede, v katerih poučujejo,
  • brezplačno udeležbo na spletnem predavanju Boštjana Romiha (15. 3. ob 18. uri) z naslovom »Vedno zanimiv in jasen nastop«, ki ga organizira Modra akademija,
  • honorar za predavanje na govorniškem dogodku,
    •  produkcijsko podporo založbe pri pripravi na govorniški dogodek.

Svojo prijavo oddate s pomočjo spletnega obrazca. V obrazec je treba vnesti ime in priimek, e-poštni naslov, telefonsko številko, naziv in naslov šole, oddati pa je treba še krajši pisni sestavek z morebitno multimedijsko vsebino, kjer je na kratko predstavljena vaša edinstvena učna praksa. K sodelovanju so vabljeni vsi učitelji, ki v šolskem letu 2022/23 poučujejo matematiko od 6. do 9. razreda na katerikoli osnovni šoli v Republiki Sloveniji, in to ne glede na to, s katerim gradivom poučujejo. Vabimo vas, da k sodelovanju povabite tudi svoje stanovske kolege.

Predstavite lahko potek neke izbrane ure ali preprosto zgolj katero izmed matematičnih vsebin, ki jo učencem razlagate na drugačen način, ne zgolj s frontalnim poučevanjem. Predstavljene prakse poučevanja ostajajo avtorsko delo učiteljev. Če bo založba izdelek želela uporabljati, bo avtorju v podpis posredovala sporazum o prenosu materialnih avtorskih pravic.

Med vsemi oddanimi prijavami bomo izbrali 5 finalistov, ki bodo imeli priložnost nastopiti kot govorniki na enournem spletnem govorniškem dogodku in v 10 minutah predstaviti svojo učno prakso ter jo tako deliti z učitelji iz celotne Slovenije. Dogodek bo namenjen izključno predstavitvam in deljenju različnih učnih praks in se distancira od promocije učnih gradiv.

>> PRIJAVA

 

Razpis nagradnega natečaja je dostopen tukaj.

Prijave zbiramo do 13. 11. 2022

© 2022 Založba Rokus Klett, d. o. o. Vse pravice pridržane.
Skip to content