Kako potekajo vaše ure matematike?

Iščemo učitelje matematike, ki občasno stopite iz klasičnih okvirjev poučevanja.

Iščemo učitelje matematike, ki iščete nove načine, s katerimi pritegnete učence, tiste, ki iz pouka naredite dramsko predstavo, interaktivno dogodivščino ali multimedijsko izkušnjo. In takšne, ki poučevanje morda kdaj prepustite učencem. Ali pa takšne, ki sploh ne poučujete v učilnici!

Učne ure z matematičnimi vsebinami, predstavljenimi na načine, pri katerih učenci zastrižejo z ušesi.

Če ste se našli v opisu, vas vabimo, da se prijavite na matematični natečaj MatX: Delimo dobre prakse, ki ga organiziramo pri Založbi Rokus Klett.

Namen je širjenje dobrih praks pri poučevanju matematike in s tem spodbujanje različnih pristopov h kakovostnemu poučevanju tega predmeta.

PRIJAVITE SE

Prijave zbiramo do 12. 1. 2024

Razpis nagradnega natečaja je dostopen tukaj.

Med vsemi oddanimi prijavami bomo izbrali pet finalistov, ki bodo imeli priložnost nastopiti kot govorniki na enournem spletnem govorniškem dogodku in v desetih minutah predstaviti svojo učno prakso ter jo tako deliti z učitelji iz celotne Slovenije.

Vsak izmed finalistov prejme tudi:

•  enoletni brezplačen učiteljski dostop do naših e-gradiv za razrede, v katerih poučujejo,

•  brezplačno udeležbo na spletnem predavanju “Kako prilagodimo učilnice?” v sklopu Modre akademije,

•  honorar za predavanje na govorniškem dogodku,

•  produkcijsko podporo založbe pri pripravi na govorniški dogodek.

K sodelovanju so vabljeni vsi učitelji, ki v šolskem letu 2023/24 poučujejo matematiko od 6. do 9. razreda na katerikoli osnovni šoli v Republiki Sloveniji ne glede na to, s katerim gradivom poučujejo. Vabimo vas, da k sodelovanju povabite tudi svoje stanovske kolege, tako da jim posredujete to sporočilo. Dogodek bo namenjen izključno predstavitvam in deljenju različnih učnih praks in se distancira od promocije učnih gradiv.

© 2022 Založba Rokus Klett, d. o. o. Vse pravice pridržane.
Skip to content