Kako vzgajati čustveno inteligentnega otroka? Na kakšen način se v razredu učinkovito pogovarjati z učenci o čustvih in kaj storiti, ko predšolskega otroka preplavi strah, veselje ali pa nevoščljivost?

Čustva so del nas in del otrok, zato se z njimi srečujemo v vlogi starša, učitelja ali vzgojitelja. Nova knjižna uspešnica španske avtorice Maríe Menéndez-Ponte staršem, učiteljem in vzgojiteljem ponuja praktične didaktične usmeritve, ki jih potrebujemo pri vzgoji ali delu z otroki. Knjižno delo vsebuje 30 zabavnih zgodb za otroke, s pomočjo katerih na lahkoten način spoznavajo in razumejo čustva, ki se jim porajajo ob doživljanju njihovega sveta. Vsaka izmed 30 zgodb se posveti izbranemu čustvu in na koncu staršu ali učitelju ponudi tudi praktično didaktično usmeritev za pomoč pri pogovoru o obravnavanem čustvu. Odrasli tako dobijo neprecenljivo usmeritev, s katero znajo v vsakodnevnem življenju otroku ali učencu zagotoviti občutek varnosti, vodstva ter ga usmeriti k razumevanju lastnih čustev.

Knjiga, ki je napisana za otroke, v sebi skriva tudi številne uporabne informacije za njihove starše in učitelje. Podarite svojemu otroku (in sebi) mirno plovbo po pisanem svetu čustev ne glede na to, ali v njem prevladujejo sonce, oblaki ali dež.

Knjiga Pisani svet čustev je že na voljo za nakup v spletni knjigarni knjigarna.com (cena za izvod: 18,00 EUR): https://bit.ly/3znsPyN. Veselo branje!

© 2022 Založba Rokus Klett, d. o. o. Vse pravice pridržane.