V kongresnem centru na Brdu pri Kranju je 25. 3. 2023 potekala mednarodna konferenca Moč digitalnega poučevanja v organizaciji založb Rokus Klett in Modrijan izobraževanje. Najpomembnejše teme konference so bile strategije digitalne transformacije in krepitve digitalnih kompetenc v slovenskem šolstvu, prihodnost (digitalnega) izobraževanja ter transformacija izobraževanja in izobraževalnega sistema, odločevalci in strokovnjaki za digitalno izobraževanje pa so izpostavili tudi veščine, kompetence in pristope k poučevanju, ki jih potrebuje učitelj prihodnosti.

Svoj pogled na digitalizacijo poučevanja so med drugim delili ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh, portugalski minister za izobraževanje dr. João Costa, vodja Službe za digitalizacijo izobraževanja dr. Igor Pesek, prof. dr. Slavko Gaber s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, predstavnici finske organizacije za izobraževanje Silta, znanstvenica Veera Virintie in psihologinja Johanna Vilmi, predstavnik francoske organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj Stéphan Vincent-Lancrin ter Dieter Jan Vlaminck MA MPhil z nizozemske univerze Nyenrode Business University.

Konferenca je izpostavila nove trende digitalnega izobraževanja v šolstvu in interaktivna orodja za poučevanje, s katerimi lahko učno snov približamo različnim tipom učencev. O prihajajoči transformaciji šolstva in novih izobraževalnih pristopih so govorili domači in tuji predstavniki ministrstev, pedagogi, inovatorji, poznavalci digitalizacije izobraževanja ter uredniki interaktivnih gradiv. Več o vzdušju na konferenci si lahko ogledate v galeriji fotografij.

O konferenci so poročali tudi mediji:

24ur, Radio 1, Radio City, Si21.com, Sta.si in Stadion.si.

Oglejte si, kaj o konferenci Moč digitalnega poučevanja meni Primož Zupan, izvršni direktor za nove poslovne modele in inovacije pri Založbi Rokus Klett. 

© 2022 Založba Rokus Klett, d. o. o. Vse pravice pridržane.
Skip to content