Sodelujte na nagradnem natečaju Digitalne zvezde in zvezdice

Praznovanje 30-letnice Založbe Rokus Klett je podpisano z ustvarjalnostjo, ki nas ves čas žene k napredku, in zaznamovano z navdihom, ki nam ga že toliko let dajete učitelji in šolarji. Naših 30 let je tudi vaših 30 let. Skupaj z vami hodimo v korak s časom, pogosto smo tudi pred časom – ker ustvarjamo vsebine, ki jih nato vi ponesete v življenje, jih približate učencem in zapišete v trajen spomin mnogim generacijam. Pogumno stopate z nami po poti novega in še neodkritega. Vaše znanje je tudi nam v ponos. Zato razpisujemo nagradni natečaj Digitalne zvezde in zvezdice, h kateremu bi radi povabili tako učitelje kot tudi učence. Razprite krila ustvarjalnosti in poletite med zvezde!

Digitalne zvezde

Natečaj Digitalne zvezde razpisujemo za vse osnovnošolske učiteljice in učitelje. Vsak od vas lahko na natečaju sodeluje s predstavitvijo najboljših digitalnih učnih praks, ki ste jih med šolskim letom izvedli v razredu.

Predstavljena učna praksa mora vključevati vsaj tri digitalne komponente (med te spadajo npr. videoposnetek, uporaba določene spletne strani ali spletnega/digitalnega orodja, kot so kvizi, predstavitve, programi ipd., ki vključujejo učiteljevo avtorsko delo).

Digitalne zvezdice

Učencem puščamo prosto pot, da izrazijo svojo domišljijo in razvijejo kreativnost na razpisano temo: Kakšna bo šola čez 30 let? Posamezen učenec ali skupina učencev lahko pod mentorstvom učitelja ustvari likovni izdelek v poljubni likovni tehniki in poljubnem formatu, poljuben digitalni izdelek (npr. kolaž fotografij, animacijo, film, risanko …) ali skladbo (videoposnetek glasbene točke, ki je lahko instrumentalna, vokalna, vokalno-instrumentalna ali glasbeno-plesna).

Prijavite se kot učitelj ali kot mentor ter se skupaj z učenci potegujte za privlačne nagrade!
Prijave zbiramo do 24. junija 2021, učitelji pa lahko svoje prispevke in prispevke učencev pošljete vse do 14. septembra 2021.

Uradni razpis in pravila natečaja najdete TUKAJ.

Dobrodelna nota natečaja
Najboljši prispevki iz vsake kategorije bodo objavljeni in predstavljeni na spletnih straneh Založbe Rokus Klett. Zanje bo mogoče javno glasovati od 20. septembra do 5. oktobra 2021. Za 10.000 prejetih glasov bo založba Nacionalni mreži TOM (telefon za otroke in mladostnike), ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije, donirala 1.500 EUR, za 10.000 ali več prejetih glasov pa 3.000 EUR.

Imate dodatna vprašanja?
Za dodatna pojasnila oziroma morebitna vprašanja smo vam z veseljem na voljo. Pišete nam lahko na e-naslov renata.odlazek@rokus-klett.si ali nas pokličete na 031 629 462.

Veselimo se vaših prijav in ustvarjalnih izdelkov ter vas prisrčno pozdravljamo!

Dobrodelno iniciativo projekta je podprla:

© 2022 Založba Rokus Klett, d. o. o. Vse pravice pridržane.
Skip to content