Zeleni kviz: prijavite svoje učence ter pridobite znanje in lepe nagrade!

Planet, na katerem živimo, nam ponuja številna naravna bogastva in vire energije, s katerimi je naše življenje udobnejše in prijetnejše. Ker so viri energije omejeni, je zelo pomemben način pridobivanja in ustvarjanja energije. V Založbi Rokus Klett verjamemo, da se naš odnos do energetske učinkovitosti oblikuje že od malih nog ter da je ključ do pravih sprememb v znanju in večjem zavedanju o trajnostnih izzivih.

Da bi vlagali v znanje in splošno razgledanost, smo za učence 4. in 5. razredov pripravili Zeleni kviz, ki otrokom na zanimiv način predaja znanja o temah, kot so energetska učinkovitost, viri energije in pot, ki jo opravi električna energija.

Dragi učiteljice in učitelji, vabimo vas, da postanete mentorji učencem ter pridobite znanje in lepe nagrade!

S prijavo učencev in sebe kot mentorja boste vsak mesec prejeli dostop do novega tematskega sklopa. Naloga učencev je, da vsako temo skrbno pregledajo, usvojijo znanje in rešijo interaktivne naloge. Z obiskovanjem spletne strani Zelenega kviza, pregledovanjem vsebin in reševanjem nalog v vsakem sklopu učenec zbira točke. Zeleni kviz nagrajuje zavzetost, utrjevanje znanja in večkratno reševanje, zato učenec prejme točke vsakič, ko obišče kviz in rešuje naloge.

Časovnica vsebinskih sklopov:

1. Viri energije (november 2021)
2. Vse o vodi (december 2021)
3. Poraba energije (januar 2021)
4. Pot električne energije (februar 2022)
5. Največji onesnaževalci (marec 2022)
6. Povzetek vseh tem (marec 2022)
7. Zaključno tekmovanje (april 2022)

Zaključno tekmovanje – preizkus znanja in nagrade

Deset najbolj zavzetih učencev, ki bodo z obiskovanjem Zelenega kviza, reševanjem nalog v njem in obnavljanjem svojega znanja zbrali največ točk, se bo uvrstilo na zaključno tekmovanje. Pomerili se bodo v finalnem kvizu, kjer bodo pokazali poznavanje tematik iz vseh vsebinskih sklopov.

Vseh deset učencev bo prejelo nagrade in potrdila o sodelovanju, enako tudi njihovi mentorji, najboljši trije učenci pa prejmejo še bolj bogate nagrade.

Prijavite se kot mentor skupaj z učenci in sodelujte v najbolj zelenem kvizu!

Prijave zbiramo do 15. decembra 2021 (podaljšan rok).

PRIJAVA – ZELENI KVIZ

Pravila kviza najdete TUKAJ.

Prijava in način sodelovanja

Prijavo za mentorja in učence (v enem koraku) oddajte prek prijavnice. Rok za prijave je 15. december (podaljšan rok).

Pomembno:

Imate dodatna vprašanja?
Za dodatna pojasnila oziroma ob morebitnih vprašanjih smo vam z veseljem na voljo. Pišete nam lahko na e-naslov zeleni.kviz@rokus-klett.si ali nas pokličete na 051 284 296.

© 2022 Založba Rokus Klett, d. o. o. Vse pravice pridržane.
Skip to content