Znamenitni ponovno na vrhu – prejeli smo zlato hruško!

S ponosom vam sporočamo, da je knjiga v stripu Znamenitni: imenitne zgodbe znamenitih osebnosti prepričala strokovno komisijo Pionirske in tako prejela priznanje za kakovostno mladinsko knjigo zlata hruška. Knjižno delo izpod peresa priljubljenega mladinskega pisatelja Žige X Gombača in vrhunskega ilustratorja Jake Vukotiča v duhoviti in iskrivi stripovski govorici predstavlja 30 naših znamenitih prednikov in prednic.

Več o nagradi

Nagrado zlata hruška podeljuje Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, kjer negujejo bogato tradicijo in širijo kakovostno literaturo za mladino. Zlata hruška je tako znak kakovosti mladinskih knjig. Po presoji uredniškega odbora ga pridobijo knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo ter se uvrščajo med odlične izdaje leta.

Imenitne zgodbe 11 »znamenitnih« žensk in 19 »znamenitnih« mož

V stripu so predstavljene zgodbe znamenitih osebnosti, ki so živele na območju naše sedanje države od 17. do 20. stoletja in so delovale na zelo različnih področjih – od Janeza Vajkarda Valvasorja, Žige Zoisa, Franceta Prešerna, Ivane Kobilca, Jožeta Plečnika in Alme M. Karlin pa vse do Leona Štuklja; zgodbe »vplivnežev«, ki so s pogumom, drznostjo in jasnimi cilji spreminjali svet v boljši prostor ter v domači in svetovni zgodovini pustili močan pečat. Knjiga tako nagovarja zelo širok krog mladih bralcev in bralk (in verjamemo, da tudi odrasle).

Kljub stripovski igrivosti in šaljivosti smo pri vseh osebnostih poskrbeli za točnost in verodostojnost biografskih podatkov, saj je strokovni pregled opravilo kar 27 recenzentov.

© 2022 Založba Rokus Klett, d. o. o. Vse pravice pridržane.
Skip to content