Posebni brezplačni delovni zvezki

Učencem, ki zaradi različnih razlogov nimajo tiskanih delovnih zvezkov in je zato njihov pouk na daljavo otežen, smo danes v založbah Rokus Klett in Modrijan izobraževanje omogočili BREZPLAČEN DOSTOP DO NOVIH POSEBNIH DELOVNIH ZVEZKOV V PDF-OBLIKI, ki jih je mogoče natisniti na domačem tiskalniku. Učenci oz. starši in učitelji na predmetni stopnji imate tako za ves čas, ko je razglašena epidemija koronavirusa, na voljo vsebine posebnih delovnih zvezkov za zadnje štiri mesece šolskega leta.

Glede na razmere in navodila ministrstva, da se učence, kar zadeva domače delo, čim bolj razbremeni, bodo lahko učenci in učitelji s tiskom poglavij iz delovnih zvezkov prihranili čas in laže organizirali pouk na daljavo.

Posebni delovni zvezki v formatu PDF za razrede 6–9 osnovne šole so brezplačno na voljo na spletni strani korona.rokus-klett.si. Na spletni strani so ob delovnih zvezkih objavljeni tudi deli vadnic (zbirka Znam za več) z dodatnimi nalogami, prav tako v formatu PDF.

Za prenos vsebin je potrebna le registracija, pri uporabnikih, ki že imajo dostop do spletnih portalov obeh založb, pa le prijava. Za lažjo uporabo so vsebine delovnih zvezkov razdeljene po mesecih (od marca do junija). Zaradi varovanja avtorskih pravic velja možnost prenosa in tiska vsebin iz delovnih zvezkov le do 30. junija 2020.

Izjemen porast uporabe elektronskih in interaktivnih gradiv

V zadnjih tednih, odkar so e-gradiva prosto dostopna, smo zabeležili tudi desetkratno povečanje registracij na Rokusovih in Modrijanovih spletnih straneh z interaktivnimi učnimi gradivi. Kot kaže, se je kombinacija elektronskih in tiskanih gradiv izkazala kot uspešen model učenja oz. poučevanja tudi na daljavo.

© 2022 Založba Rokus Klett, d. o. o. Vse pravice pridržane.
Skip to content